INSCHRIJVING GESLOTEN

 

Bitcoin, Ethereum en onze Nederlandse cryptomunt Gulden: je leest er veel over, maar toch is het moeilijk om uit te vinden hoe het precies werkt. Het lijkt vaak wel of de journalisten die er over schrijven het zelf ook niet helemaal begrijpen. Het is makkelijk om een uitgesproken mening over bitcoin te vinden, maar moeilijk om je op basis van feiten zelf een mening te vormen ...

Gelukkig is er een grondige, twaalfdelige cursus van de Universiteit van Nicosia, een van de weinige universiteiten die een volledige, geaccrediteerde MSc-opleiding Digital Currencies aanbieden. De cursus is gratis en op afstand, als MOOC, te volgen. Een van de kerndocenten is niemand minder dan Andreas Antonopoulos. Hier en hier vind je meer informatie. Iedereen kan nu cryptocurrency-expert worden. Het vergt alleen wat tijd en discipline ...

Uit eigen ervaring weten we dat het daar vaak mis gaat. Je begint vol goede moed, maar door drukte mis je een les, en dan nog een, en dan loop je te ver achter om nog in te haken. Zoals met alle goede voornemens werkt het beter als je zoiets samen doet. Daarom organiseert Blockchain Realisten dit najaar een Cryptocurrency Studieclub. De opzet is eenvoudig. Elke vrijdag kijken we samen naar de livestream van het college. Dit duurt een uur. Daarna praten we samen, onder leiding van Lykle en/of Ronald, door over wat we gezien hebben en beantwoorden we vragen en onduidelijkheden. Dat is alles.

Praktische details:

  • Je moet jezelf online inschrijven voor deelname aan de MOOC bij de Universiteit van Nicosia: https://digitalcurrency.unic.ac.cy/free-introductory-mooc/
  • De colleges zijn in het Engels, de nabespreking is in het Nederlands.
  • Er is geen voorkennis nodig; je hoeft ook niet te kunnen programmeren.
  • De reeks van twaalf vrijdagmiddagen start op 3 september; de exacte tijd is nog niet bekend.
  • Er zijn, tussentijds en aan het einde, multiple choice toetsen. Die maak je, als je dat wilt, individueel en in je eigen tijd. Bij goed gevolg ontvang je een certificaat van de Universiteit.
  • De locatie wordt nog bekend gemaakt, maar is in ieder geval in Groningen. Wij zorgen voor een groot scherm en wat versnaperingen.
  • Maximaal tien deelnemers. Vol is vol.
  • Als tegemoetkoming in de kosten (zaalhuur, catering) vragen wij €198 (ex btw). Voor de volledige serie van twaalf, dus da’s niet veel.

Mail ons om je aan te melden, al dan niet onder voorbehoud van de exacte data en tijden: ronald@blockchainrealisten.nl

 

INSCHRIJVING GESLOTEN

Blockchain Auteur 
Ronald Mulder

Ronald Mulder - BlockchainRealist

Samen de mogelijkheden verkennen?

In een boeiende workshop verkennen we samen de concrete mogelijkheden voor jouw organisatie. Welk probleem zou je met Blockchain technologie kunnen oplossen en wat levert jou dit op? Welke risico’s zijn hier aan verbonden?