Elke keer als er een grote act optreedt in Nederland zijn de kaarten in vijf minuten uitverkocht, staan ze weer vijf minuten later voor het driedubbele op marktplaats, is er ophef op sociale media - “en heeft Guts gratis reclame”, aldus CEO Maarten Bloemers, “want wij hebben een oplossing voor dit probleem”.

Maarten Bloemers

Er zijn meer mensen die het bedacht hebben, tickets op de blockchain. Immers, Bitcoin heeft het “double spending” probleem opgelost: het is een digitaal object dat uniek is. Het kan dus niet, zoals een streepjescode of QR-code, eenvoudig gekopieerd en meerdere malen verkocht worden. Daar moet toch een oplossing inzitten voor secondary ticketing die handiger is dan tickets op naam verkopen. Bloemers legt uit waarom een echt goed werkende oplossing toch wel wat voeten in de aarde heeft.

En verder spreken we natuurlijk over de ICO van Guts (Lambo’s!), over open source en over de ambitie om zo veel mogelijk kaartverkopers de back end van Guts te laten gebruiken, en dus een leverancier van je concurrenten te worden.

Podcast op Anchor.fm

Video op YouTube

Blockchain-realisten-lykle-de-vries

Lykle de Vries - BlockchainRealist

Verkenning: “Is blockchain misschien een oplossing voor ons probleem?”

Welk probleem zou je in je netwerk met Blockchain technologie kunnen oplossen? Doe met ons een werksessie (1 dagdeel) en je krijgt:

  • Een beargumenteerde keuze om al dan niet blockchain-technologie te gebruiken voor het voorliggende probleem.
  • Input voor de systeem-architectuur, ook in het geval niet voor een blockchain wordt gekozen.
  • Een beter (en gedeeld) begrip van zowel blockchain als het voorliggende data-probleem.