Satoshi Radio - Bart Mol en Wijnand Luitjens

Een bijzondere aflevering, want dit keer zijn we zelf te gast, en wel bij Satoshi Radio, de podcast van Bart Mol en Wijnand Luitjes. Vier praathoofden in één studio; geen wonder dat deze episode maar liefst anderhalf uur duurt. Te lang gepraat? Nee, dat niet, want het laatste half uur is misschien wel het meest interessant.

Satoshi Radio - Bart Mol en Wijnand Luitjes

Bart en Wijnand blijken, net als wij, gecharmeerd van het decentrale karakter van bitcoin en blockchain, en de mogelijkheden die dat biedt om systemen te bouwen zonder een centrale partij die grootscheeps kan falen, zijn macht kan misbruiken en/of alle gecreëerde waarde naar zich toe kan vegen.

Daarover praten we. En ook over alle obstakels op de weg om tot zulke decentrale systemen te komen. Overheden die willen kunnen controleren. Investeerders die er niet zijn als er geen verdienmodel is. De moeite die het kost om tot standaarden te komen, als niemand het voor het zeggen heeft. En dan ook nog die vervelende consument, die gemak vaak belangrijker vindt dan autonomie en soevereiniteit.

En over het White Flag Protocol. En nog veel maar. Afijn, luister maar!

Video op Vimeo

Podcast op Anchor.fm

Video op YouTube

Blockchain-realisten-lykle-de-vries

Lykle de Vries - BlockchainRealist

Verkenning: “Is blockchain misschien een oplossing voor ons probleem?”

Welk probleem zou je in je netwerk met Blockchain technologie kunnen oplossen? Doe met ons een werksessie (1 dagdeel) en je krijgt:

  • Een beargumenteerde keuze om al dan niet blockchain-technologie te gebruiken voor het voorliggende probleem.
  • Input voor de systeem-architectuur, ook in het geval niet voor een blockchain wordt gekozen.
  • Een beter (en gedeeld) begrip van zowel blockchain als het voorliggende data-probleem.