We spelen deze week een thuiswedstrijd. We spreken met Groninger Roel Boer, mede-oprichter van betaal- en handelsplatform Nocks. Roels eerste kennismaking met cryptovaluta was het platleggen van het wifi-netwerk van de plaatselijke kroeg door het synchroniseren van de Bitcoin-blockchain. “Zo moet het dus niet,” dacht Roel, en vanaf dat moment staat gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel bij Nocks.

Roel Boer

Nocks is begonnen met betaaldiensten ontwikkelen op de Gulden, “want dat werkte gewoon en zag er goed uit”. Met wat toen allemaal was gebouwd en geregeld, bleek het geen grote stap om payment service provider te worden. Roel ziet een toekomst waarin je bij de kassa meldt of je met euro, gulden, bitcoin of libra wilt betalen en je vervolgens een bijbehorende QR-code krijgt voorgeschoteld. En in alle gevallen kan Nocks de betaling verwerken.

 

Nocks is behalve betaaldienstverlener is ook een handelsplatform. Naast Gulden kun je bij Nocks handelen in Bitcoin, Ether, Litecoin, GET Protocol tokens en inmiddels ook het eigen Nocks token - Roel legt uitgebreid uit wat je met die laatste allemaal kunt. In de toekomst wil Nocks dit graag uitbreiden naar vreemde valuta (pond, dollar) en naar de Libra van Facebook. “We hebben al een testwallet geïnstalleerd. Natuurlijk willen we de Libra graag listen, al is het maar voor de publiciteit.”

Podcast op Anchor.fm

Video op YouTube

Blockchain-realisten-lykle-de-vries

Lykle de Vries - BlockchainRealist

Verkenning: “Is blockchain misschien een oplossing voor ons probleem?”

Welk probleem zou je in je netwerk met Blockchain technologie kunnen oplossen? Doe met ons een werksessie (1 dagdeel) en je krijgt:

  • Een beargumenteerde keuze om al dan niet blockchain-technologie te gebruiken voor het voorliggende probleem.
  • Input voor de systeem-architectuur, ook in het geval niet voor een blockchain wordt gekozen.
  • Een beter (en gedeeld) begrip van zowel blockchain als het voorliggende data-probleem.