Op de conferentie Breaking Bitcoin, begin juni dit jaar in Amsterdam, spraken we Patrick van der Meijde. Patrick is mede-oprichter van BitKassa, een bedrijf dat niet alleen broker is, maar ook point-of-sale oplossingen levert aan (bijvoorbeeld) horeca en detailhandel. Mede door zijn inspanningen staat zijn hometown Arnhem inmiddels internationaal bekend als Bitcoin City. 

Patrick van der Meijde

Patrick legt uit waarom je Bitcoin prima kunt gebruiken voor je dagelijkse betalingen, zelfs als je denkt dat de koers verder zal stijgen. “Dat hoeft elkaar niet tegen te spreken. Zet aan het begin van de maand een deel van je huishoudgeld om in Bitcoin en betaal daar in de loop van de maand je boodschappen mee. Dan profiteer je toch ook van de stijging?”

De betalingen met Bitcoin hebben in 2017 en 2018 te lijden gehad van de hoge transactiekosten, maar Patrick heeft hoge verwachtingen van Lightning. “Het is nog hele jonge technologie, maar daarmee wordt betalen met Bitcoin supersnel en bijna gratis. Nu moet het gebruiksgemak alleen nog omhoog”.

We praten ook over regulering. De wetgever en toezichthouders proberen uit alle macht grip te krijgen op de crypto-wereld, en de knooppunten in het systeem, de brokers en exchanges, hebben daar uiteraard het meeste last van. 

(Bonus: op de achtergrond hoort u Bitcoin-celebrity Jimmy Song geïnterviewd worden door MadBitcoins. Dus wie een beetje handig is met audiofilters heeft twee interviews voor de prijs van één.)

Podcast op Anchor.fm

Video op YouTube

Blockchain-realisten-lykle-de-vries

Lykle de Vries - BlockchainRealist

Verkenning: “Is blockchain misschien een oplossing voor ons probleem?”

Welk probleem zou je in je netwerk met Blockchain technologie kunnen oplossen? Doe met ons een werksessie (1 dagdeel) en je krijgt:

  • Een beargumenteerde keuze om al dan niet blockchain-technologie te gebruiken voor het voorliggende probleem.
  • Input voor de systeem-architectuur, ook in het geval niet voor een blockchain wordt gekozen.
  • Een beter (en gedeeld) begrip van zowel blockchain als het voorliggende data-probleem.