Aaron van Wirdum

In deze aflevering spreken we met een van de mensen die zijn geld verdient met cryptocurrencies zonder te programmeren of te speculeren: Aaron van Wirdum, technical editor bij Bitcoin Magazine. Aaron volgt de technologie en de scene al een jaar of zes op de voet en is waarschijnlijk de best-geïnformeerde bitcoin-journalist ter wereld. Hoe word je dat?

Aaron van Wirdum

En hoe houd je iedereen te vriend, in een wereld waar schisma’s en stammenstrijd aan de orde van de dag is? “Ik schrijf wat volgens mij waar is, en als ik mensen daarmee tegen de schenen schop, dan zij dat zo.”

Aaron is maar matig geïnteresseerd in “blockchain“ en altcoins: “Het is een beetje als een goocheltruc. Je weet al dat het geen echte magie is, maar het kost steeds weer veel tijd en energie om aan te tonen dat het nep is.” Juist naarmate hij er verder is ingedoken is hij meer en meer tot de conclusie gekomen dat Bitcoin het meest solide project is, en dat andere toepassingen beter bovenop Bitcoin kunnen worden gebouwd dan als zelfstandig project.

We spreken ook nog even over de FATF, die anti-wiswas regels dreigt op te leggen aan crypto-beurzen die moeilijk te verenigen lijkt met niet alleen de filosofie maar ook de technologie van cryptocurrencies. “Het wordt tijd voor een fundamentele discussie over privacy als mensenrecht.” Aaron geeft als schrikbeeld WeChat Pay, “wat gewoon een spionagetool is”. Twee weken na dit interview zou Libra worden aangekondigd ...

Podcast op Anchor.fm

Video op YouTube

Blockchain-realisten-lykle-de-vries

Lykle de Vries - BlockchainRealist

Verkenning: “Is blockchain misschien een oplossing voor ons probleem?”

Welk probleem zou je in je netwerk met Blockchain technologie kunnen oplossen? Doe met ons een werksessie (1 dagdeel) en je krijgt:

  • Een beargumenteerde keuze om al dan niet blockchain-technologie te gebruiken voor het voorliggende probleem.
  • Input voor de systeem-architectuur, ook in het geval niet voor een blockchain wordt gekozen.
  • Een beter (en gedeeld) begrip van zowel blockchain als het voorliggende data-probleem.