BCR-vraagteken-strak

Verkenning: “Welke problemen in je netwerk kun je met blockchain oplossen?”

Welk probleem zou je in je netwerk met Blockchain technologie kunnen oplossen? Doe met ons een werksessie (1 dagdeel) en je krijgt:

  • Een beargumenteerde keuze om al dan niet blockchain-technologie te gebruiken voor het voorliggende probleem.
  • Input voor de systeem-architectuur, ook in het geval niet voor een blockchain wordt gekozen.
  • Een beter (en gedeeld) begrip van zowel blockchain als het voorliggende data-probleem.

Een boeiende en verhelderende werksessie

Introductie

Korte introductie blockchain. Wat is het, wat kun je ermee, wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Blockchain heeft enkele zeer specifieke voordelen, die in zeer specifieke situaties doorslaggevend kunnen zijn. Het heeft echter ook nadelen, waaronder inefficiëntie, wat leidt tot de stelregel: “Als je ook zonder kan, doe dat dan.” Duur: een à anderhalf uur, inclusief Q&A.

Verkenning

Verkenning van het probleem in termen van netwerkanalyse (betrokken partijen en hun belangen, onderlinge afhankelijkheden), keteninformatisering (dominant ketenprobleem) en data-architectuur (wie heeft wat van wie nodig). Duur: een à anderhalf uur.

Confrontatie

Valt het probleem onder de zeer specifieke situaties waarin blockchain een superieure oplossing is? Zo ja, hoe ziet de blockchain-oplossing er dan op hoofdlijnen uit (open of gesloten, wat zit er in de blokken, consensus, governance). Duur: een kwartier tot een uur.

Visuele uitwerking

Onze “visueel notulist” maakt een grafische weergave van de gezamenlijke analyse. Hierdoor beklijft deze beter, en is het makkelijker uit te leggen aan mensen die niet bij de sessie waren.

fb68e02e-1db4-4cf0-94ce-5e64554e48af

De opbrengst

Een beargumenteerde keuze om al dan niet blockchain-technologie te gebruiken voor het voorliggende probleem. Input voor de systeem-architectuur, ook in het geval niet voor een blockchain wordt gekozen. Een beter (en gedeeld) begrip van zowel blockchain als het voorliggende data-probleem.

Dit zijn jouw Blockchain Realisten

blockchain-realisten-seminar-netwerk

Ronald Mulder

Econoom en Blockchain auteur. Heeft een heldere blik op de betekenis van Blockchain technologie voor bedrijf en maatschappij.

Lykle de Vries

C-Level Blockchain Coach. Snapt hoe de techniek werkt. Kent de (on)mogelijkheden en roadmaps van de verschillende platformen.

Samen met onze netwerkpartners hebben we gekeken welke kansen Blockchain biedt. De BlockchainRealisten kijken naar het hele netwerk en geven zo een helder inzicht van de mogelijkheden. Ze maken ook meteen duidelijk wat we er NIET mee kunnen bereiken. De juiste richting voor concrete stappen.

Jan Inberg, directeur Financiën en Inkoop
(interim 2015-2017) Gemeente Groningen

Jan Inberg

Deze organisaties hielpen wij met Blockchain Realisme

Blockchain-Realisten-Schiphol
Blockchain-Realisten-Rabobank
Blockchain-Realisten-VanWijnen
Blockchain-Realisten-Postillion
Blockchain-Realisten-Gemeente-Groningen
Blockchain-Realisten-DPA
Blockchain-Realisten-Ministerie-Binnenlandse-Zaken
Blockchain-Realisten-Tweakers
Blockchain-Realisten-Pels-Rijcken
Blockchain-Realisten-RBA
Geen velden gevonden.